Infraroodtraining

Met infraroodtraining is AviFit uniek in de regio. De 30 infraroodlampen zorgen ervoor dat je tot wel 5 keer zoveel calorieën verbruikt dan met een normale trainingssessie. Infraroodtraining is dus 5 keer zo effectief. Verbruik tot 1500 kcal in slechts 25 minuten per sessie.

Voordelen

 • Tot 5x meer calorieverbruik
 • Gewicht- en centimeterverlies
 • Vermindering van cellulite
 • Verbeterde doorbloeding
 • Ontgifting en zuivering
 • Verbetering algehele gezondheid

Infraroodtraining bevordert de vetverbranding en lymfestroom en stimuleert de aanmaak van collageen. Het draagt bij aan omvang- en cellulitevermindering, een mooiere en jongere huid en een gezonder lichaam.

Hoe werkt Infraroodtraining

Je neemt plaats op een ligfiets of crosstrainer in een infraroodcabine. De instelling van het trainingsprogramma passen wij aan op jouw conditie en gezondheidstoestand. De infraroodcabine met 30 lampen levert meer dan 3000 watt aan infraroodstraling. Tijdens de infraroodtraining verhoogd de lichaamstemperatuur, het zogenaamde ‘heat stress-effect’. Voor 1 gram zweet verbruik je ongeveer 0,5 kcal! Hierdoor verbruik je tot 5x meer calorieën dan met een normale trainingssessie. Een sessie van 25 minuten infraroodtraining staat dan ook gelijk aan 25 km hardlopen. 

De infraroodstraling stimuleert het zweten en verhoogt de bloedcirculatie. Dit is een goede manier om van schadelijke stoffen af te komen. Je zweet, net als met duursport, vooral afvalstoffen en gifstoffen uit. Daarnaast vindt er een snellere vetverbranding plaats en extra aanmaak van collageen. Collageen is de natuurlijke stof in de huid die ervoor zorgt het verouderingsproces van jouw huid tegen te gaan. 

Infraroodtraining kan ook bijdragen aan pijnbestrijding, herstel van sportblessures en meer. Deze manier van sporten is ook zeer geschikt voor mensen met spierreuma, artrose of Multiple Sclerose (MS), mits de gezondheid het toelaat. Infrarood lichttherapie wordt al lange tijd ingezet tegen depressies. Je zult je na de eerste sessie gelijk beter voelen. 

 

 

Bepalen streefgewicht

Tijdens een gratis en vrijblijvend eerste consult bespreken wij jouw wensen en wordt jouw gezondheid in kaart gebracht. Tevens vindt er een huid- en weeganalyse plaats en meten wij de spier-,vet- en vochtmassa. Aan de hand van deze gegevens stellen wij een persoonlijk behandelplan op en stellen we jouw streefgewicht vast. Voor en na het afronden van een kuur meten wij op enkele punten de omvang (buik, billen, benen).  Er is wekelijks een weegmoment, zo kunnen we jou – indien nodig – bijsturen en adviseren zodat je straks ook jouw streefgewicht gaat behalen.

Infrarood training: een unieke combinatie van beweging en infrarood

Veelgestelde vragen

Elke infraroodcabine heeft 30 infraroodlampen. Door de dieptewarmte van deze 30 lampen verhoogt de lichaamstemperatuur, het zogenaamde ‘heat stress-effect’. Het gevolg is dat je meer gaat zweten. Om te kunnen zweten moet het lichaam hard werken. Je lichaam verbruikt ongeveer 0,5 kcal om 1 gram te transpireren. Hierdoor verbruik je tot 5x meer calorieën dan met een normale trainingssessie. Een sessie van 25 minuten infraroodtraining staat dan ook gelijk aan 25 km hardlopen.

Een trainingssessie duurt 25 minuten.

Nee, zeker niet. Natuurlijk verlies je veel vocht. Hoe meer vocht je verliest hoe beter. Het lichaam moet namelijk heel hard werken om te kunnen zweten. Om 1 gram zweet de produceren verbruikt het lichaam ongeveer 0,5 kcal. Hoe meer je zweet, dus hoe meer vocht je verliest, hoe harder het lichaam heeft moeten werken. Heb je een goede zweetproductie zal je dus heel veel calorieën verbruiken. Heb jij moeite met zweten? Geen probleem! Zweten kun je leren. Infraroodtraining is ideaal om de zweetklieren te stimuleren, zodat je op den duur meer zweet gaat produceren.

Per sessie kun je tot wel 1500 kcal verbruiken.

Ieder lichaam is anders. Hoeveel gewichtsverlies je kunt bereiken is onder andere afhankelijk van de hoogte van het vetpercentage, de stofwisseling (snel/traag), leeftijd etc. Natuurlijk is het resultaat wat je kunt behalen ook afhankelijk van jouw eigen leefstijl. Oftewel: de juiste voeding is heel belangrijk. Indien je ons voedingsadvies opvolgt is het mogelijk om 4 tot 8 kg per maand te verliezen.

Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke doel. Maximaal 1 tot 2 keer per week.

Wij adviseren een T-shirt + sportbroek/legging te dragen tijdens de infraroodtraining. Het liefst wat strakkere kleding voor maximale effectiviteit van de infraroodstraling. Bij binnenkomst krijg je van ons een plastic pak dat je over/onder de sportkleding dient te dragen.

Graag het volgende meenemen:

 • Sportkleding (t-shirt/sportlegging)
 • Schone sportschoenen
 • 1 grote handdoek
 • Bidon                                      
 • Zweetbandjes
 • Extra ondergoed en sokken

Doel behaald? Belangrijk is om je aan je gezonde leefgewoonten te houden en om voldoende beweging te krijgen. Heb je tijdens het afvallen alcohol en snoep geminderd? Dan is het slim om dit te blijven doen, anders komen de kilo’s er uiteraard weer snel bij.

Ook bij gewichtsbehoud kunnen wij ondersteuning bieden zoals het BenFit programma. De collega’s kunnen jou de verschillende mogelijkheden die wij bieden toelichten.

Nee, integendeel. We zijn kleinschalig, waardoor er maximaal 4 personen tegelijk kunnen sporten. Wij werken alleen op afspraak, dus de infraroodcabine wordt speciaal voor jou gereserveerd. De infraroodcabine is meteen beschikbaar voor jou op de afgesproken tijd.

 

De vier infraroodcabines staan in een geheel nieuwe hal van 70m2. Je hebt dus lekker veel ruimte! Na het sporten kun je rustig even bijkomen in onze huiselijke loungehoek. Geniet na afloop van jouw trainingssessie van een gratis kopje koffie of thee.

Voor elke behandeling gelden er een aantal contra-indicaties. Twijfel jij of je in aanmerking komt voor een behandeling? Neem dan contact met ons op zodat wij jou verder kunnen helpen.

Kuren bijvoorbeeld:

 • 8x Infraroodtraining
 • 1x consult
 • Inclusief wegen en advies

Vanaf € 199,-

Losse trainingen

Losse training en al mogelijk vanaf € 10,- per keer (i.c.m. met een strippenkaart).
Informeer naar alle mogelijkheden.

Complete kuur

Proefbehandeling 25 minuten eenmalig €   25,-
Strippenkaart 4x infraroodtraining à 25 minuten (last minute)
€   40,- (alleen bij kuur of 10/20 strippenkaart mogelijk)
Kuur 8 infraroodtrainingen à 25 minuten vanaf € 199,-

Extra's

Tevens ontvang je gedurende de kuur korting op het AVI-SLANK pakket.

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Wil je weten of AviFit iets voor jou kan betekenen, maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit adviesgesprek bekijken wij welke mogelijkheden het beste bij jou passen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Nieuwsgierig? We staan je graag te woord in ons sport & health center in Panningen.